"לעולם לא נחשוף את כתובת הדואר האלקטרוני שלך בפני אף גורם, משום סיבה. תוכל להסיר את שמך מרשימת התפוצה בכל עת שתרצה, ואנו נכבד את בקשתך מייד. לעולם לא נשלח לך משהו מלבד האימייל שנרשמת אליו."
"וּפְדוּיָו מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה"
מחשבון פדיון הבן
פדיון הבן נוהגים לערוך ביום, ויש נוהגים (מנהג תימן ומצרים) להקדים ולפדות את התינוק כבר מהלילה.
אחרי שלושים יום גם אם יום ה-31 חלף ועדיין לא נערך פדיון לבן, יש לערוך אותו בהקדם האפשרי. זו חובתו של האב לפדות את בנו, וכשהילד מגיע לגיל בר מצווה מצווה זו עוברת אליו ועליו לפדות את עצמו.
*
שלושים יום, כיצד?
פדיון הבן נערך ביום השלושים ואחת ללידה, לאחר שהילד כבר בן חודש. בחשבון שלושים ואחד הימים כוללים גם את יום הלידה וגם את יום הפדיון. הדרך הפשוטה למציאת הזמן המתאים: תמיד פדיון הבן יתקיים ארבעה שבועות ושני ימים מהלידה. לדוגמא, אם הבן נולד ביום ראשון, הפדיון יערך ביום שלישי. ואם הלידה היתה ביום שני, הפדיון יערך ביום רביעי, וכן הלאה.
ליל שלושים ואחת: למנהג האשכנזים אין לערוך פדיון הבן בליל שלושים ואחת. למנהג הספרדים ניתן לפדות כבר בלילה, בתנאי שעברו 29 וחצי יום (חודש ירחי) מהלידה, במילים אחרות, בתנאי שהלידה היתה בלילה, ובמקרה זה בליל השלושים ואחת וודאי עברו 29 וחצי ימים. ויש מקילים (למנהג הספרדים) גם אם לא עברו 29 וחצי ימים.
היום הולך אחרי הלילה חשוב לזכור שהימים הולכים אחר הלילה, ולכן תינוק שנולד בלילה שבין ראשון לשני בשעה 10:00, יום שני הוא יום הלידה.
הלילה מתחיל בצאת הכוכבים, והיום מסתיים בשקיעה. לגבי תינוק שנולד בין-השמשות יש להיוועץ ברב. זמני צאת הכוכבים והשקיעה במקום מגוריכם – תמצאו כאן
יש לכם כהן? לחצו כאן לכהן מתאים לפדיון הבן
Δ